İngiltere BREXIT Uygulamaları

04.01.2021

Değerli Müşterilerimiz,

Yeni yılda, hızlı bir şekilde birçok önemli Gümrük düzenlemesinde kayda değer değişiklikler meydana gelecektir. Uluslararası servis sağlayıcınız olarak, bu değişikliklerin işletmeniz ve müşterileriniz üzerindeki potansiyel etkilerine tam olarak hazırlanmanıza yardımcı olmak istiyoruz.

2021 yılından itibaren geçerli olmak üzere, bilmeniz gereken üç kritik değişiklik olacaktır ; 

  • BREXIT (Ocak 2021): AB-BB-AB gönderileri için Gümrük Beyannamesi hazırlanması gerekecektir. Bu değişiklik, Avrupa Birliği'nden Büyük Britanya'ya ve Büyük Britanya'dan Avrupa Birliği'ne yapılan gönderileri etkileyecektir. 

Ayrıca, 1 Ocak 2021’den itibaren, Birleşik Krallık destinasyonlu gönderiler için Düşük Değerli Konsinye Muafiyeti (LVCR)/Deminimis uygulaması kaldırılacak ve değeri 135 £ tutarına kadar olan mallar için ithalat KDV ödemesi doğacaktır. Yine bu tarih itibariyle, 0-135 £ arası malların ticaretinde, Birleşik Krallık ithalat KDV’si alıcı ülke ithalat noktasında değil satış noktasında tahsil edilecektir. Bu tip gönderiler için göndericinin önceden UK Gelir ve Gümrük İdaresi (HMRC) nezdinde kayıt olarak KDV kayıt numarası alması ve gönderi evraklarında bu numarayı belirtmeleri gerekmektedir. Bu değer sınırları arasındaki malların ticaretinde, eğer alıcının UK Gelir ve Gümrük İdaresi (HMRC) nezdinde bir KDV numarası varsa, bu numara isteğe bağlı olarak kullanılabilir. Bu işlemler neticesinde alıcılardan tahsil edilen ithalat KDV tutarı, UK Gelir ve Gümrük İdaresi’ne (HMRC) ödenmelidir. 

Buna ek olarak, Ticaret Bakanlığı'nın 12 Kasım 2020 tarihinde web sitesi üzerinden yayınladığı;

Brexit senaryoları kapsamında ticarette tabi olunacak gümrük vergisi ve gümrük düzenlemelerine ilişkin bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

  • ICS2 İthalat Kontrol Sistemi (Mart 2021): Güvenlik tarama programının iyileştirilmesi, gönderilerin ihracat ülkesinde yüklenmeden önce bazı veri unsurlarının gözden geçirilmesi ve onaylanması için AB gümrük makamlarına gönderilmesini gerektirecektir. Bu değişiklik, Norveç ve İsviçre'ye yapılan gönderiler dahil dünyanın her yerinden Avrupa Birliği'ne (veya geçiş yapan) gönderileri etkiler.
  • De Minimis KDV’nin Kaldırılması (Temmuz 2021): AB'ye ithalat için 22 Euro De Minimis KDV uygulamasının kaldırılması, AB’ye gelen tüm gönderiler için resmi gümrük işlemleri yapılmasına ve ithalat KDV’si oluşmasına neden olacaktır. Bu değişiklik, dünyanın her yerinden Avrupa Birliği'ne yapılan gönderileri etkiler. 

Bu değişikliklerle, Gümrük yetkilileri, güvenlik ve emniyet taramasını optimize etmek, sahtekarlık ve korsanlıkla mücadele etmek, haksız rekabeti önlemek ve harç ve vergilerin tam olarak tahsil edilmesini sağlamak için eksiksiz ve doğru gümrük verilerinin sağlanmasıyla ilgili yasal gereklilikleri daha etkin bir şekilde uygulamaya koymaktadır.

Bu sizin için ne anlama geliyor? 

Gönderi sevkiyatlarınızda oluşabilecek gecikmeleri önlemek için, 2020 bitmeden önce işbirliği yapmamız gereken iki ana alan bulunuyor:

  • ASE’e konşimento üzerinde doğru bir Mal Tanımı sağlamak. Bu, gümrüklere sunulan verilere göre malların tanımlamasına ve gönderinizi durdurmadan güvenlik ve emniyet taraması yapmasına olanak sağlayacaktır. 
  • ASE’e Ticari Fatura verilerinizi elektronik olarak sağlamak. Bu, gönderilerinizi gecikmeden Gümrükten geçirmemize yardımcı olacaktır.

Bu geçiş döneminde sizi desteklemek için, işletmenizin bu yasal değişikliklere hazır olmasını sağlamayı amaçlayan bir bilgi paketine erişebileceğiniz özel bir web sitesi oluşturduk.

Sitede aşağıdaki bilgilere ulaşabilirsiniz: 

  • AB Gümrük mevzuatındaki değişikliklerinin ayrıntıları
  • İşletmeniz üzerindeki olası etkiyi ve ASE’nin size nasıl yardımcı olabileceğini anlamaya yönelik bir kılavuz
  • Aklınıza gelebilecek bazı soruların cevapları
  • Gümrük Düzenleyici Web Sitelerine faydalı bağlantılar 

ASE Express Logistics