Şahıs ve Toptancı Gönderileri Hakkında Önemli !

18.08.2020

Değerli Müşterilerimiz;

  • Göndericisi şahıs olan gönderilerde mutlaka göndericinin kimlik kopyasının tarafınızdan alınmalı ve istendiğinde ibraz edilmek üzere muhafaza edilmesi gerekmektedir. (Ayrıca gönderi evrakları ekinde bir kopyasını iletebilirsiniz).
  • Özellikle “Toptancı” olarak adlandırılan ve ilgili gönderilerin gerçek göndericisi olmayan şahıslardan/firmalardan alınacak gönderilerde; mümkünse gerçek göndericinin kimlik kopyasının, mümkün değilse de gönderiyi yapan toptancının kimlik kopyasının beyan edilmesi zorunluluktur.
  • Göndericisi firma olan gönderilerde gönderen firmanin ünvanı, vergi dairesi, vergi numarası gibi bilgiler yeterli olacaktır.
  • Tüm gonderiler için göndericiye kolaylıkla ulaşılabilecek adres/telefon numarası gibi iletişim bilgilerinin eksiksiz kayıt altına alınması gerekmektedir.
  • Özellikle yabancı uyruklu şahıslardan alınan ya da toptancı vasıtasıyla alınarak gerçek göndericisi yabancı uyruklu olan gönderilerde mutlaka gerçek göndericinin pasaport/kimlik kopyasının ve iletişim bilgilerinin alınması gerekmektedir. (Eğer toptancı, gerçek göndericinin bilgilerini paylaşmayı kabul etmiyorsa, kendi kimlik ve iletişim bilgilerini paylaşması gerekmektedir.)

Tüm Bireysel (T.C.Vatandaşı ve Yabancı Uyruklu şahısların) ve Toptancı Müşterilerimizin eksiksiz olarak uygulamaları konusunda bilgilerine önemle duyurulur.